![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
robię stronkę na której od czasu do czasu, do jej lewej strony bedzie "przypięty" banner 120 x 600 Strona ma 900px szerokości i jest wycentrowana, w związku z tym przy rozdzielczości 1024 px w momencie przypięcia bannera jest on niewidoczny w połowie (box na banner mam wypozycjonowany za pomocą relative: i absolute: Czy jest jakiś sposób na dodanie dolnego scrollbara, który by przesuwał stronę tylko w lewą stronę? Narazie wymodziłem cuś takiego, że w momencie gdy lewy banner jest aktywny dodaję do <body> klasę skyscraper której nadaję min-width. 900px i lewy margines na 110px i efekt jest w miarę dobry tzn, widać w 90% banner ![]() Dobrze by było jednak móc przesunąć scrollem do tego bannera. Gdyby banner był po prawej mańce nie było by problemu, niestety musi być po lewej Jest to wogóle możliwe ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 9 Dołączył: 26.09.2008 Skąd: krzesło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślę że może pomóc
overflow:auto; ale nie jestem pewien bo nie do końca rozumiem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej @korek_a overflow mi nie pomoże w tym przypadku.
Strona plus banner ma już taką szerokość,że pojawia się przeglądarkowy scroll na dole, tylko, że moge sobie tym scrolikiem tylko w prawą stronę przewijać, a mnie chodzi o to aby wymusić na przeglądarce przewijanie, ale w lewo (facet się wbja na stronę, widzi całą stronę i część banner z lewej, na dole ma scroll i przewija sobie nim w lewo, aby zobaczyć banner ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej w takim wypadku zrobic chowany banner ? wysuwany po kliknieciu na jakis obszar z lewej? bo i tak kto bedzie przewijal strone zeby zobaczyc banner?
![]() no a chowanie diva i pokazywaniego to kilka lini kodu w js.. polecam jquery dla ulatwienia sprawy jeszcze bardziej poza tym scroll wyglada conajmniej nieestetycznie... no ale jak sie upierasz to w sumie mozesz z js sie pobawic zeby ci jak zaladuje body przewinal na maksa w prawo.. Ten post edytował l1em1on1 15.10.2008, 23:32:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie tkwi w JS, ostatnio coś podobnego robiłem.
Pokombinuj z window.scroll ![]() Pozdro. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:36 |