![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki oto problem: Chcę zrobić kawałek strony, w którym będą pokazywane jakieś produkty, i chcę żeby na jednej stronie wyświetlała się ich określona ilość np 5... i jeśli ich będzie 20, żeby one dzieliły się na kolejne strony w których będzie widoczne kolejne 5... Próbowałem gdzieś tego szukać tylko do końca nie wiem jak to nazwać (mam na myśli takie coś co jest też na każdym forum - kilka tematów jest na jednej stronie a kolejne na drugiej itd...) jeszcze jaśniej - wygląda to tak: Strona 4 z 7 << < 1 2 3 4 5 6 7 > >> troche namotałem ![]() ![]() pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żebym ja jeszcze wiedział jak się tym posługiwać...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
żebym ja jeszcze wiedział jak się tym posługiwać... ![]() No to już nie nasz problem. A co ty chcesz gotowe rozwiązanie napisane specjalnie dla ciebie podane na złotej tacy? Zapomnij. Poszukaj o metodach paginacji mysql i bedziesz wiedzial co i jak. Poczytaj o poleceniu LIMIT i bedziesz wiedział. Poczytaj o matematyce (mnożenie dodawanie) i bedziesz wiedział. Poczytaj o COUNT(Id) do liczenia wszystkich elementów i będziesz wszystko wiedział. Ten post edytował wookieb 9.10.2008, 11:57:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 18 Dołączył: 28.04.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
chyba coś mi zaczyna wychodzić
![]() ![]() to oczywiście inne parametry z GET'a idą się.... jest jakaś możliwość żeby temu zapobiec? |
|
|
![]()
|
|
To sobie sprawdz jakie linki dostajesz i zapodaj jednego bo piszesz jak... syn konona
Cytat to oczywiście inne parametry z GET'a idą się.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dokładnie mam na myśli to że nie wyświetlam wszystkiego na osobnych stronach tylko w DIVie na środku strony głównej czyli domyślny link do strony z pagerem to jest localhost/index.php?action=products
w tym linku wyświetla się strona z tym co ma + pager. jak w pagerze klikne na 2 to wtedy link zmienia sie na localhost/index.php?page=2 a tym samym powraca mi do strony głównej a chce zeby zostawał na tej wywołanej z poprzedniego parametru ![]() |
|
|
![]()
|
|
Czy ty człowieku posiadasz jeszcze inteligencję?
Kod echo '<a href="?action='.$_GET['action'].'&page='.$i.'">'.$i.'</a>';
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
inteligencje jak inteligencje... bardziej spostrzegawczosc....
ale jak by nie patrzyl to dzieki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 08:01 |