![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kodzik PHP:
Konkretnie chodzi mi tu o dwa fragmenty:
W formularzu są dwa pola radio - jeden value="firma" a drugi value="osoba prywatna" a name oczywiście oba "status". Niestetu elseif gdzie status równy jest "osoba prywatna" tak jak by nie działał. Wnioskuję to po tym iż zamiast zwracać bład przy pustym polu imie_nazwisko cały czas zwracany jest przy firma czyli.. ciągle bez względu co zaznaczone jest w formularzu w polach radio zawsze widze komunikat "puste pole nazwa firmy". Nie wiem co mam źle.. bardzo prośze o pomoc w zlokalizowaniu błędu. Jeżeli kod w całości jest przesadny i dużo elementów jest zbędnych również proszę o info. Ten post edytował GranDi88 8.10.2008, 17:16:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle użyłeś instrukcji isset i źle odczytujesz dane z POST. Zakładamy, że $_POST['status'] zawsze istnieje, a więc:
-------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Niestety ten sposób tez nie działa... Źle użyłeś instrukcji isset i źle odczytujesz dane z POST. Zakładamy, że $_POST['status'] zawsze istnieje, a więc:
Dzięki wielkie... teraz działa. Powiedz mi jeszcze czy dało by się coś jeszcze poprawić w tym kodzie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:09 |