![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem zielony w temacie (pewnie dlatego przedszkole) i mam problem, który spędza mi sen z powiek.
Mam formularz, którego ilość pól jest zależna od użytkownika. Przesyłam go metodą POST do pliku save.php, gdzie mam pętlę z instrukcjami wyświetlenia danych i zapisania rekordów do bazy. Problem w tym, ze choć dane wyświetlają się poprawnie, to do bazy danych zapisywany jest tylko jeden, pierwszy rekord. Trochę kodu: Najpierw kasuję istniejącą tabelę (w pliku z formularzem), żeby zaczynać zawsze od zera.
Następnie w pliku wynikowym tworzę ją na nowo:
No i mam pętlę, która uzupełnia (a przynajmniej powinna) bazę o wpisy:
No i pupa, że się tak wyrażę. W bazie jest tylko 1 rekord - pierwszy wiersz. Formularz w praktyce jest na www.bartosz.dk/pub |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musisz dropowac tabelki, jesli chcesz miec ja pusta. Wystarczy ja wyczyscic
Przed wywolaniem petli for daj sobie
i zobacz jak wyglada ta tablica? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablica wygląda tak:
Kod Array ( [team11] => Chelsea [team21] => Chelsea [channel1] => channel 1 [theDate1] => [time1] => [team12] => Chelsea [team22] => Chelsea [channel2] => channel 1 [theDate2] => [time2] => [team13] => Chelsea [team23] => Chelsea [channel3] => channel 1 [theDate3] => [time3] => [team14] => Chelsea [team24] => Chelsea [channel4] => channel 1 [theDate4] => [time4] => [team15] => Chelsea [team25] => Chelsea [channel5] => channel 1 [theDate5] => [time5] => ) wydaje mi się, że dane są przekazywane poprawnie. Zwłaszcza, że są wyświetlanie poprawnie w pliku save.php Ten post edytował Kloucek 8.10.2008, 11:04:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Użyłem $_REQUEST tylko po to aby policzyć ile pól formularzy zostało przesłanych. To nie jest stała, bo formularz się powiela zależnie od potrzeb użytkownika (add more).
Zmieniłem na $_POST, ale wciąż zapisuje się tylko jeden rekord ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
1. Źle napisany temat
2. Nie poprawne bbCode, mamy [ php] więc proszę tego używać. Jeżeli nie będziesz stosował się do zasad Twoje tematy będą zamykane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 10:09 |