![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
prośba o ocenę strony internetowej http://www.odlewniacichocki.pl/ Będę wdzięczny za wszystkie wasze uwagi. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie bomba 7.5/10
Stronka utrzymana w świetnym surowym klimacie metalu, bardzo oddaje charakter strony. W "ofercie" pojawia się skrol więc możesz to poprawić. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ w tej zakładce jest więcej tekstu. Dzięki za opinię. Dało się zauważyć ale myślałem że chcesz utrzymać wszystko bez skrola -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dodać nic ująć - stronka super ;] - patrzałem tylko na wygląd w kod nie chciało mi się zgalądać xP
Jedyne do czego można się przyczepić to linki w treści może daj im białą czcionke bo ... serio przyapdkiem tarfiłem na zmiane odcienia czcionki- pazre a to link w tekście ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jedyne do czego można się przyczepić to linki w treści może daj im białą czcionke bo ... serio przyapdkiem tarfiłem na zmiane odcienia czcionki- pazre a to link w tekście ![]() Dzięki za uwagę. Też się nad tym zastanawiałem i chyba dam inny kolor linków w tekście. Dało się zauważyć ale myślałem że chcesz utrzymać wszystko bez skrola Przy rozdzielczości 1024 na 768 pikseli pionowy scroll jest w każdej zakładce. Ten post edytował cichy123 8.10.2008, 08:59:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Świetna strona.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Kod jaki jest - każdy widzi, ale wygląd ładny ![]() cheers... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eehhh... a wg mnie typografia troszkę leży, trudno się czyta tekst na tej stronie, gdybym nie powiększył sobie jej w FF to musiałbym czytać będąc bardzo blisko przy monitorze
![]() No i jeszcze taki "szczegół" ^^ http://www.odlewniacichocki.pl/images/ http://www.odlewniacichocki.pl/js/ http://www.odlewniacichocki.pl/css/ Ale ogólnie piknie, strict spełniony, to się ceni ![]() Ten post edytował webber 8.10.2008, 10:33:43 -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
eehhh... a wg mnie typografia troszkę leży, trudno się czyta tekst na tej stronie, gdybym nie powiększył sobie jej w FF to musiałbym czytać będąc bardzo blisko przy monitorze ![]() No i jeszcze taki "szczegół" ^^ http://www.odlewniacichocki.pl/images/ http://www.odlewniacichocki.pl/js/ http://www.odlewniacichocki.pl/css/ Ale ogólnie piknie, strict spełniony, to się ceni ![]() Faktycznie zapomniałem dodać pustą stronę html. Zaraz poprawię. Dzięki za info. Pozdrawiam. Hej, Kod jaki jest - każdy widzi, ale wygląd ładny ![]() cheers... Linki raczej w odcieniu szarości. Stylistyka jaką przyjąłem miała się opierać na mieszaniu dwóch barw czarnej i białej. Inne kolory raczej zepsują klimat strony, ale dzięki za info. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- logo jest we flashu (a co gdy nie mam flasha? jak dla mnie robienie loga we flashu to stanowcza przesada i jeszcze wtedy gdy efekt jest ledwo zauważalny),
- na każdej podstronie widzę ten tekst "Witamy", po co mnie witasz na podstronie? Nie lepiej zrobić to przy okazji sesji, co i tak odradzam, - dwa białe paski u góry i w stopce IMHO przeszkadzają w czytaniu, a sama czcionka na podstronach moim zdaniem jest o jeden rozmiar za mała, - w stopce nie zaznaczyłeś swoich praw autorskich, czuję się nieswojo, mam poczucie, że stroną się nikt nie opiekuje i nikt nad nią nie trzyma "władzy", - lustrzane odbicia moim zdaniem są zbyt widoczne, przyciemniłbym je o ok. 30%, - "mapa strony" nie rozumiem po co komu spis linków na tak małej (wizytówkowej) stronie? - "Wykonanie strony internetowej" w dziale "Kontakt", czy coś tu nie gra? Informację kto wykonał stronę powinienem zobaczyć w stopce, Strona jest dobra, ale nie wiem czym się tak zachwycacie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat - logo jest we flashu (a co gdy nie mam flasha? jak dla mnie robienie loga we flashu to stanowcza przesada i jeszcze wtedy gdy efekt jest ledwo zauważalny), Odp. Znasz taki skrypt jak swfobject. Jak nie masz flasha lub masz wyłączoną obsługę js to widzisz statyczny obrazek. Więc nie wiem w czym problem. Cytat - na każdej podstronie widzę ten tekst "Witamy", po co mnie witasz na podstronie? Nie lepiej zrobić to przy okazji sesji, co i tak odradzam, Jest to element banneru, który jednych razi innym nie przeszkadza. W banerze również zawarte są słowa kluczowe na które będzie pozycjonowana strona internetowa. Cytat - dwa białe paski u góry i w stopce IMHO przeszkadzają w czytaniu, a sama czcionka na podstronach moim zdaniem jest o jeden rozmiar za mała, Z tym się mogę zgodzić i raczej zwiększę czcionkę o 1px. Cytat - w stopce nie zaznaczyłeś swoich praw autorskich, czuję się nieswojo, mam poczucie, że stroną się nikt nie opiekuje i nikt nad nią nie trzyma "władzy", Właściciel strony nie zgodził się na umieszczenie w stopce praw autorskich. Strona nie jest moja, więc nie mam prawa narzucać Klientowi co gdzie i jak powinno być. Klient zgodził się na zakładkę kontakt i tam też został umieszczony opis firmy, która wykonała stronę. Cytat - lustrzane odbicia moim zdaniem są zbyt widoczne, przyciemniłbym je o ok. 30%, Na mój gust jest OK. Cytat - "mapa strony" nie rozumiem po co komu spis linków na tak małej (wizytówkowej) stronie? Odp: przydaje się przy pozycjonowaniu. Cytat - "Wykonanie strony internetowej" w dziale "Kontakt", czy coś tu nie gra? Informację kto wykonał stronę powinienem zobaczyć w stopce, Musisz pamiętać o tym, że ostateczne słowo ma zawsze Klient. Nie będę się spierał o taką drobnostkę. Ja raczej nie przywiązuję uwagi do tego kto jest autorem strony. Jest wiele ważniejszych elementów na stronie internetowej niż to kto ją wykonał. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 6 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ładna, estetyczna, poprawnie wykonana, z dbałością o szczegóły (jak degradacja Flasha do obrazka). Podoba mi się
![]() Z tym banerem to oczywiście kwestia gustu i pewnie SEO, ale imho baner na każdej stronie powoduje niepotrzebny przymus przewijania żeby zobaczyć treść. Gdybym ja to projektował to na głównej zrobiłbym ten baner taki jaki jest, a na podstronach rozważyłbym jego węższą wersję. Ale to szczegóły raczej. Czcionka faktycznie mogłaby być trochę większa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Monotonnie, mało kolorów.
- Za mała typografia. - Logotyp leży. Nie wierzę, że to oficjalny twór. Poza tym mógł zostać przekonwertowany do GIFa. - Linki koniecznie na text-decoration:underline, są prawie nie widoczne. - Mapę strony widział bym w formie listy definicji a nie listy numerowanej. - Na podstronach tekst "Witamy" mógłby zniknąć - posążki obok zmniejszone. Tym samym nie atakowałbyś odwiedzającego tym samym tekstem na każdej podstronie. Nie podoba mi się. Technicznie poprawne, ale mi się nie podoba. 4/10 |
|
|
![]()
|
|
- Monotonnie, mało kolorów. Odp: Kwestia gustu i upodobań. Nigdy nie jest tak aby strona podobała się wszystkim. Szanuję Twoje zdanie. Cytat - Za mała typografia. Odp: To już ustaliliśmy. Cytat - Logotyp leży. Nie wierzę, że to oficjalny twór. Poza tym mógł zostać przekonwertowany do GIFa. Odp: W logo zastosowane jest przejście tonalne barw, dlatego chyba masz na myśli format jpg, a nie gif. Faktycznie podobny logotyp jest na naszej stronie firmowej. Strona po paru latach nareszcie zostanie zmieniona, a logo będzie całkiem inne (brak czasu). Wykorzystałem to logo wiedząc, że na stronie naszej firmy będzie w ciągu tego miesiąca już całkiem nowa strona i inne logo. Jak skończę stronkę to zobaczycie dość zaawansowaną animację w banerze. Cytat - Linki koniecznie na text-decoration:underline, są prawie nie widoczne. Odp: jest to strona z małą ilością podstron, więc jak ktoś będzie chciał przejść na inna podstronę ma przecież menu główne i menu w stopce. - Mapę strony widział bym w formie listy definicji a nie listy numerowanej. Cytat - Na podstronach tekst "Witamy" mógłby zniknąć - posążki obok zmniejszone. Tym samym nie atakowałbyś odwiedzającego tym samym tekstem na każdej podstronie. Odp: Tekst jest częścią baneru i nie sądzę aby był tak bardzo uciążliwy dla internautów. Cytat Nie podoba mi się. Technicznie poprawne, ale mi się nie podoba. 4/10 Dziękuję za ocenę. Ten post edytował cichy123 10.10.2008, 22:07:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:48 |