![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam postaram się w miarę (jak na możliwości wtorkowego poranka) zrozumiale opisać problem
![]() Mam formularz, który powiela się po wduszeniu przycisku. Nazwy poszczególnych pól zmieniają na zasadzie dodania kolejnego indeksu na końcu (prosty javascript). Jestem jeszcze dość zielony w php i nie do końca wiem jak odczytać wpisane dane. Oczywiście manualne wpisywanie Kod print $team1; print $team2; print $team3; ... print $team(i tak do usranej śmierci); byłoby zapewne głupie i da się to samo osiągnąć za pomocą jakiejś sprytnej pętelki. Dodałem w formularzy pole counter, które jest automatycznie zwiększane o 1 przy każdym dodaniu nowej lini formularza. Pierwsza linia będzie odczytywana zawsze ręcznie, ale reszta ma już indeksy na końcu. Mogę zrobić pętlę w następujący sposób: Kod for($i=1; $i<=$counter; $i++){ print $team1[i]; print $team2[i]; print $channel[i]; print $date[i]; print $time[i]; Nie wiem tylko jak sprawić, aby ostatni znak stringa z nazwą zmiennej był traktowany jako indeks. I w tym drodzy forumowicze proszę was o pomoc! formularz można sobie obejrzeć pod www.bartosz.dk/pub |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:25 |