![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się w jakiś sposób sprawdzić ile pamięci zabiera wykonywany skrypt - np. w celu jakiejś ochrony przed wyrzuceniem błędu, że
--- dopiero teraz zauważyłem że mogłem to podpiąć pod podobny temat: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=104258 ale trochę za późno... Choć to ciut inne zapytanie... Ten post edytował oscar17 7.10.2008, 08:42:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 23.01.2007 Skąd: Dys/Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą funkcji memory_get_usage() , możesz ja sobie uruchamiać w rożnych miejscach skryptu aby sprawdzić zużycie pamięci.
Tylko przed użyciem należy zwiększyć memory_limit aby skrypt dobiegł do końca.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy da się to jakoś zrobić wyjątkiem? Albo inaczej...
Mój skrypt czasem obrabia grafikę. I - jak wiadomo - różne serwery mają te limity różnie ustawione i raczej ini_set nie działa (przynajmniej na tych tanich no ![]() imagecopyresampled to "w trakcie" nie sprawdzę memory usage. Da się jakoś ładnie to obsłużyć? Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:31 |