![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W mod rewrite bawię się od ...... dzisiaj. I już napotkałem taki problem. Mam taką regułę: Kod RewriteEngine On RewriteRule ^user/(.*)$ /user/$1/ [R] RewriteRule ^user/(.*)/$ index.php?string_action=user&string_user=$1 i chciałbym żeby ona pokazywała link w takiej postaci: localhost/jump/user/name ale niestety wyrazenie przenosi mnie na localhost/user/name (plik index.php i .htaccess znajdują się w folderze jump) Gdy wkleję regułę w takiej posatci: Kod RewriteEngine On RewriteRule ^user/(.*)/$ index.php?string_action=user&string_user=$1 to wszsytko jest ok ale co w tedy jak ktoś nie doda slasha... -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
CODE RewriteEngine On
RewriteRule ^user/(.*)$ /jump/user/$1/ [R] RewriteRule ^user/(.*)/$ index.php?string_action=user&string_user=$1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie działa.
i w ogóle taka reguła by mi nie odpowiadała, ponieważ serwis zostanie przeniesiony z localhostu na inny serewr, gdzie znajdą się w folderze niekoniecznie nazywającym sie "jump" a chciałbym żeby reguła była uniwersalna (jeżeli jest to możliwe, ale sądząc po pierwszej napisanej regule jest to możliwe) Edit: apomniałem dodać że teraz jak sprawdziłem regułę @rezpski666 to strona się zapętliła EDIT 2 : Dobra zrobiłem coś takiego: Kod RewriteEngine On RewriteRule ^/user/(.*)$ /user/$1/ [R] RewriteRule ^user/(.*)/$ index.php?string_action=user&string_user=$1 [L] I jak wpisze adres z slashem to jest git ale jak bez to wywala ERROR 404 Nie znaleziono żądanego URLa na tym serwerze Ten post edytował qba10 7.10.2008, 14:59:09 -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:52 |