![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Nie wiem zabardzo z jakich funkcji skorzystać, aby uzyskać taki efekt. Chodzi o to że np mam linki klasa 2TI,klasa 3TŻ i w zależności jaki link klikne wchodzi na daną klase, ale żeby zawartość strony była pobierana z bazy danych(komentarze,uczniowei klasy itp) w zależności właśnie od klikanego linku. Nie chcę robić każdego pliku osobno dla każdej klasy w szkole, wolałbym aby dane zostały pobierane dynamicznie.
najpierw zrobiłem klasa 2TI i np do wyświetlania ostatnio zarejestrowanych uczniów klasy 2TI używam zapytania $wynik = mysql_query(' SELECT * FROM uczen WHERE klasa="2ti" ORDER BY id DESC LIMIT 4 '), wszystko chodzi, ale jak wspomniałem wyżej wolałbym aby 1 plik był odpowiedzialny za wyświetlnnie zawartości wszystkich klas w zależności o klikniętego linku. Próbowałem z ($_GET['go']); ale to chyba nie o to chodzi ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób zmienną przkazywaną przez $_GET np.
index.php?class=2ti I w pliku zapytanie zmodyfikuj w miejscu gdzie jest WHERE. Pozdrawiam -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm kombinuje ale coś nie idzie. Poniżej kod który wyświetla a w zasadzie ma wyświetlać uczniów w zależności od ich klasy i klikniętego linku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:19 |