![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam problem z funkcją preg_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual nie bardzo rozumiem jak ona działa, a oto mój kod:
Nie wiem jaki popełniam błąd ale wyświetla się tylko: Kod \1 - TEKST - \2 Proszę o pomoc Pozdrawiam, WebKing |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko powiedzieć, jaki popełniasz błąd, bo nie napisałeś, co chcesz w ogóle uzyskać. A kod działa dokładnie tak, jak go zaprogramowałeś... wyszukuje w tekście fragmenty pasujące do wyrażenia i zastępuje je wartością zwróconą przez funkcję zamien().
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym uzyskać pogrubiony oraz podkreślony tekst "- TEKST -" ale nie działa wogóle funkcja zamien
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy manual poczytać... |
|
|
![]()
|
|
Dzięki pomogło ale jest mały haczyk jeżeli mam taki kod:
W zmiennej $zamiennik zrobiłem znacznik <big> i stawiłem go przed tym co ma być zamienione po wejściu w źródło strony pojawia się <u>- TEKST -</u><big></big> Znacznik otwierający i zamykający <big> zostaje na końcu Pomoże ktoś? Za pomoc daje plusy Już sobie poradziłem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:11 |