![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2004 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiedziałem za bardzo jak to opisać w temacie. W skrócie chodzi mi o to, że jak dla przykładu dodajemy tekst do bazy (w textarea) i tam poszczególne akapity są od siebie oddzielone enterami (tak jakbyście dali w html'u 2x break) to on mi się już tak nie wyświetla jako normalny tekst na stronie (nie ma odstępów między akapitami). Gdy go zaś znowu wyświetlam do edycji w formularzu (w textarea) to mi się te odstępy pokazują. Trochę zamieszałem ale chyba wiecie o co chodzi. Jest na to jakiś prosty i szybki sposób o którym nie wiem? Dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spórbuj użyć tagów <pre></pre> dla wyświetlanego tekstu.
Ten post edytował melkorm 5.10.2008, 15:27:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz napisac sam funkcje, ktora zamieni Ci wszystkie wystapienia nowej lini ("\n") na <br /> lub tez skorzystac z wbudowanej w php funkcji nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Przepusc przez nia wyciagniety z bazy tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2004 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz napisac sam funkcje, ktora zamieni Ci wszystkie wystapienia nowej lini ("\n") na <br /> lub tez skorzystac z wbudowanej w php funkcji nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Przepusc przez nia wyciagniety z bazy tekst. O dokładnie o to mi chodziło, wiedziałem że to nie może być trudne. Dzięki ![]() Ten post edytował piachu 5.10.2008, 15:43:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 22:11 |