|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 3 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Starogard GD->Gdynia Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
A miało być taki pięknie... jaki mi poradziliście zaczołem robić obie ten tutorial Askeeta i zaczeło mi sie to podobac skumałem to co bylo po drodze i wszystko zaczyna miec sens ale jest pewna zapora: kiedy wywoluje polecenie symfony cc frontend config" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual to pisze ze mam za duzo argumentów no to pisze symfony cc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual niby wyczyściło cache ale gdy wchodz tak jak karzą na askeet/question jest wszystko ladnie tabelka question i przycisk create ale gdy klikam na create wyskakuje bład serwera [php] 500 Internal Server Error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual myślalem ze to przez mod_rewrite ale mam na bank właczone bo stworzylem sobie przykladowy plik .htaccess i trybi ... czy to możliwe ze mam wersje 1.1 i to powoduje ten bład?? bardzo prosze o pomoc tak faktycznie problem wystepuje wersji 1.1 chociaz głowy sobie uciac nie dam ze o nie jest wina symfoclipsa bo jezeli inicjuje projekt to calkiem mozliwe ze tez robi z tego 1.1 Ten post edytował toch18 5.10.2008, 00:13:15 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 072 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 |
masz najnowsz sf? tj. 1.1.4? bo pamietam ze w changlogu ktorejs wersji byłw poprawka własnie z czyszczeniem cachu
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Problem jest oczywisty. Askeet jest dla wersji 1.0 a Ty masz 1.1.
W nowej wersji wywołanie wygląda inaczej, zresztą pewnie zobaczyłeś, bo zaraz pod błędem znajduje się format wywoływania polecenia. Jednak dla pewności przykład: Kod symfony cache:clear --app=frontend --type=config Na przyszłość w razie problemów z jakim kolwiek poleceniam, warto wykonać: Kod symfony help cache:clear Od razu wszystko jest jaśniejsze. Jeśli chodzi o błąd 500 to nie zrozumiałem, czy pokazuje Ci go apache czy symfony. No i nie wiem też w jakim środowisku uruchamiasz. Domyślam się, że w prod, w takim razie polecam zmienić na dev żeby poznać rzeczywistą przyczyną pokazywanego błędu. kwiateusz wersja 1.1.4 to jedyna z wersji, która nie ma żadnej poprawki z cache (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) wszystkie poprzednie mają. W 1.1.4 chodzi o bezpieczeństwo, szczegóły na blogu. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 3 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Starogard GD->Gdynia Ostrzeżenie: (0%)
|
tak bład tkwil w spsobie czyszczenia cache gdyz samo poecenie nie wystarczylo
Kod symfony cc w wersji 1.0 jest wszystko poprawnie ... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 17:40 |