![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 28.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie metody wykonania takiego czegoś.
Mam adres url np. www.jakasstrona.pl/?test Za pomocą base64_encode koduje sobie test na np. ==yz55dsxss= Mój adres w rzeczywistości wygląda tak: www.jakasstrona.pl/?==yz55dsxss= Następnie pobieram klucze tablicy $_GET i dekoduje klucz ==yz55dsxss= na test i dodaję rozszerzenie php, następnie za pomocą klasy HttpResponse::redirect przekierowuje połączenie na www.jakasstrona.pl/test.php i teraz moje pytanie, co zrobić, żeby w pasku adresu nie pojawiało się www.jakasstrona.pl/test.php tylko www.jakasstrona.pl/?==yz55dsxss=. Wiem, że jest mod_rewrite itd. za bardzo nie wiem jak tego użyć, poza tym, chiałbym tylko "wstawić" adres nie przekierowując strony. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie przekierowywuj przegladarki na www.jakasstrona.pl/test.php tylko includuj ten test.php i wyswietlaj go. Taki swoisty bootstrap.
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 28.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie ważne, jak dla mnie redirect to przekierowanie a include to zawieranie, ale mniejsza oto. Czy można w taki sposób jak chce zmaskować url ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mod_rewrite będzie najlepsze. To w cale nie jest takie trudne. W google na pewno znajdziesz jak w prosty sposób zmienić adres.
Żebyś nie szukał to proszę: Kod RewriteEngine on RewriteRule ^?==yz55dsxss=$ test.php do pliku .htaccess Gdy podamy w adresie test.php to wyświetli ?==yz55dsxss=. Ten post edytował Kildyt 4.10.2008, 19:18:23 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:00 |