![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wam!
Ma ktoś pomysł na fajny temat pracy licencjackiej związany z nowymi technologiami / PHP ? Chciałbym pisać o czymś nie tuzinkowym i profesjonalnym. Jaka jest jeszcze wyższa "szkoła jazdy" po powiedzmy MVC i frameworkach? Ten post edytował rafalp 13.10.2008, 17:56:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno musiałbyś ogarnąć temat PHP6, co nowego wprowadzi, np. przestrzenie nazw, ale profesorek pewnie ma o tym pojęcie ze znajomości C++, więc nie wiem czy dobrym pomysłem jest w ogóle obieranie sobie PHP. ;p
Ten post edytował tommy4 4.10.2008, 13:10:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeśli nie potrafisz wymyślić takiego tematu, to na pewno takiej pracy nie napiszesz. Pisz na temat, o którym coś wiesz.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2007 Skąd: getCity(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Wesołych Świąt!:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli znasz jeszcze Pythona i Ruby to mógłbyś zrobić porównanie wydajności silników wszystkich tych języków ( znając jeszcze C oczywiście ), przy okazji poznałbyś dokładnie jak one działają, (dodatkowo zrobić testy na temat dostępnych narzędzi do cache'owania czy optymalizacji skryptów w tym językach. no ale jeżeli nie masz z nimi dużego doświadczenia na poziomie tworzenia rozszerzeń i pracy z C to raczej sie w pół roku czy rok nie wyrobisz z tym wszystkim... dla mnie osobiście całkiem ciekawy temat:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:02 |