![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
celem mojej pracy dyplomowej była realizacja serwisu społecznościowego. serwis wykonałem, pewnie trzeba dołączyć na CD do pracy. ale jak ma wyglądać licencja? jaki zapis umieścić w licencji tak żebym mógł aplikację wykorzystywać do swoich celów (również komercyjnych)? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Praca inżynierska, magisterska, licencjacka czy czy jaka kolwiek inna jest własnością uczelni. Ale jak kiedyś rozmawiałem na ten temat z moim promotorem to mówił że wystarczy dopisać jeden moduł i już jest to co innego więc smiało można wykorzystywać w celach prywatnych.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale sama aplikacja internetowa, której projekt został opisany w pracy dyplomowej nie może być udostępniana uczelni na innych zasadach? sama praca licencjacka jest własnością uczelni, ale już aplikacja dołączona do pracy chyba nie koniecznie, jeżeli pojawi się odpowiedni wpis w licencji:) tylko jaki?
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytaj dziekana, bo to zależy od uczelni. U mnie podczas pracy inżynierskiej umowa student-uczelnia wyglądała tak, że uczelnia miała prawo do wdrażania projektu na swoje potrzeby przez 6 miesięcy po obronie pracy. Czyli gdybym wykonał coś co by im się przydało, to mogliby sobie to wdrożyć. Ta klauzula była stosowana głównie w przypadkach, gdy ktoś wykonywał jakieś projekty związane z edukacją – wtedy uczelnia mogłaby tego używać do końca świata za darmo, miałaby prawo do wprowadzania modyfikacji (czytaj – byłby następny temat pracy dyplomowej) etc.
|
|
|
![]()
|
|
może wystarczy dopisać, że prawa majątkowe nie są przekazywane na dołączoną aplikację?
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:14 |