![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zamiar zrobić stronę a dokładnie katalog stron. Niestety żaden skrypt nie spełnia moich oczekiwań i muszę napisać go ręcznie ![]() W związku z tym mam pytanie: Jak zrobić by strona składała się z 3 części, czyli: menu.php - tu będzie menu strony tresc.php - tu jest treść strony czyli linki (to ich będzie 80) stopka.php - tu będzie stopka Jak powinny wyglądać te pliki by składały się w jedną stronę ? Pomysł taki bo tak będzie mi łatwiej dodać do menu np nowy link do menu. Wiem że podobnie działa SMF bo edytujemy jeden plik z menu aby zmiany zaszły na całym forum. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno byc cos takiego
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
index.php:
Radziłbym Ci jeszcze osobny plik na ustawienia konfiguracyjne, osobny na funkcje wykorzystywane w aplikacji i inkludowanie tego wszystkiego na początku, w index.php. Ale ogólnie jak na katalog stron to i tak chcesz stworzyć raczej mało przyjazny w modyfikacji kod, skoro dzielisz go jedynie na 3 pliki. No chyba, że treść będzie statyczna, ale do tego nie potrzebujesz php, wystarczy sam HTML Ten post edytował batman 1.10.2008, 20:52:24
Powód edycji: poprawiłem bbcode
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak jest poprawnie ?
Kod <?php
include('menu.php'); ?> <TABLE BGCOLOR="Maroon"> <TR> <TD>tresc</TD> </TR> <TR> <TD>&tresc</TD> </TR> <TR> <TD>tresc</TD> </TR> </TABLE> <?php include('stopka.php'); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod jak najbardziej poprawny (wykona się)... Przy okazji usuń nawiasy otwierające i zamykające include() bo to niepotrzebne.
-------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:19 |