![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam dzwonię ( a raczej piszę) w bardzo nietypowej sprawie
![]() Sprawa jest następująca: mam sobie następującą nazwę pliku cos1_cos2_cos3_cos4.ext glob-em jestem w stanie przefiltrować nazwę wg dowolnego cos-ia. a czy moglibyście mnie naprowadzić jak wyciągnąć np samego cos3 ![]() |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
*cos3*.*
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() tak ale jak chce wyświetlić samo cos3 które jest zmienne i ma być bez reszty ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 13 Dołączył: 13.08.2008 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdujesz 2-gie wystąpienie znaku "_" (funkcję znajdziesz na pewno w MAN-ie [http://pl2.php.net/])
Znajdujesz 3-cie wystąpienie znaku "_" i wycinasz wszystko między drugim a trzecim wystąpieniem Manual, manual i jeszcze raz manual. |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
wyświetlić samo cos3 które jest zmienne i ma być bez reszty ...
przyznam sie szczerze nie nie wiem czy do konca jarze o co ci chodzi, rozpisz jeszcze troche ten dylemat... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeśli między "coś-ami" znajdować się będą podkreślniki, to używasz funkcji explode. Resztę znajdziesz w manualu.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:43 |