![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem z transakcjami... Mam skrypt i chcę go udostępnić spoleczności abym mogła sobie go testować przed zakupem. I chcę aby wykonane przez nich akcje w tym skrypcie nie zapisywały się w bazie danych a były widoczne podczas trwania sesji u danego użytkownika. Muszę to zrobić na transakcjach w MySQL. Do tego używam stałego połączenia z bazą danych. Próbuję to zrobić tak:
Niestety takie rozwiązanie nie działa. I chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu tego problemu i o ewentualne wskazówki. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Tabele tymczasowe ?
Ten post edytował blooregard 1.10.2008, 20:20:26 -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Próbowałem je użyć ale mi one nie działały... Muszę to zrobić na transakcjach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prosciej co jakis czas odswiezac baze z dumpu?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@puzi nie da sie. chocby z tak prostego powodu, ze jak jeden rozpocznie tranzakcje i jej nie zamknie, to drugi nic nie wykona.
Takie rzeczy robi sie tak: trzymasz jakąś domyslna baze w zapytaniach. Dajesz ludkom serwis do testowania i niech robią co chcą. A kazdego wieczoru odpala sie skrypt, ktory przywracą tę domyslna baze. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak... ale wtedy każdy użytkownik może pisać co chce i mogą być to jakieś bluzgi na mnie na kogoś... a tego chcę uniknąć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro wystawiasz serwis do testow to czego oczekujesz? Napisz ze nie odpawiadasz za wpisy dzieci neo i po sprawie.
przeciez co noc bedzie przywraca domyslna baza i smieci znikna -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jest jeszcze jeden sposób... tworzyć tabele sesyjne, czyli taki że w nazwie tabeli jest ID sesji i dorobić do tego CRONa, który będzie po pewnym czasie usuwał nieaktywne sesje.. tylko czy to jest optymalne i wydajne?? Bo jak w jednej chwili będzie dużo osób to baza będzie musiała utworzyć nowe tabele tyle razy ile jest użytkowników...
Ten post edytował Puzi 1.10.2008, 20:44:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:31 |