![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich! Mam jeden problem, nawiązuję dwa połaczenia z bazą danych, jednakże nie wiem jak wykonać skrypt, aby pobrał dane z jednej dazy MYSQL i wysłał je do drugiej[chodzi o dane, bo szkielet (tabele itp, stworzone są w drugiej bazie, więc jest do czego wysyłać).]
Plik conn1.php
Plik conn2.php
index.php
Mam w tym miejscu problem, bo nie wiem jak przekazac dane do drugiej bazy, podejrzewam tylko, że musi się to odbyć za pomocą zapytania:
Proszę wszyskich chętnych o pomoc. Będę wam very niezmiernie wdzięczny!!! Pozdrawiam. Ten post edytował Braltim 1.10.2008, 14:05:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A kolega nie zna opcjonalnych parametrow prawie wszystkich funckji mysql_ ? $dblink, wlasnie podajesz jako ostatni parametr(szcegoly w manualu) dzieki czemu funkcje wiedza z ktorego polaczenia skorzystac.
Wiem, wiem, marne tutoriale o php+mysql... -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$dblink ale jak to napisać? no i ciągle nie wiem jak przekazać te dane. POMOCY!
Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Braltim Ten post edytował Braltim 1.10.2008, 18:53:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po każdym mysql_query dodajesz 2-gi argument $connect lub $connect2 Pozdrawiam -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tylko do mysql_query, do wszystkich ktore posiadaja ten parametr, mysql_select_db() tez
http://pl2.php.net/manual/en/function.mysql-select-db.php Cytat bool mysql_select_db ( string $database_name [, resource $link_identifier ] )
The MySQL connection. If the link identifier is not specified, the last link opened by mysql_connect() is assumed. If no such link is found, it will try to create one as if mysql_connect() was called with no arguments. If by chance no connection is found or established, an E_WARNING level error is generated. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
cześć!
dzięki za wszelką pomoc! znalazłem rozwiązanie po tygodniu szukania tego po sieci: wszystkich zainteresowanych odsyłam na stronę: http://www.daniweb.com/forums/thread74349.html tam jest bardzo dobry gotowy skrypt i co najważniejsze - działający ![]() Jeśli z jakiś powodów strona ta przestanie działać proszę pisać na maila - prześlę skrypt. Pozdrawiam wszystkich Braltim |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:52 |