![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
na początek zazanczam, że jestem amatorem jeśli chodzi o php czy programowanie ![]() Zrobiłem sobie na stronkę test z pytaniami i odpowiedziami (forumlarz) przykładowo 4 pytania o różnej skali trudności, 2 łatwe - 2 pkt za poprawną odpowiedz z kazdego z nich, 2 trudne - 3 punkty za poprawną odpowiedz. KOD:
ODPOWIEDZI:
Wyświetla mi sie stronka z odpowiedziami - przykład: Zadanie 1 - Poprawna odpowiedz zdobywasz 2 punkty Zadanie 2 -Zła odpowiedz - 0 punktów Zadanie 3 -Poprawna odpowiedz zdobywasz 3 punkty Zadanie 4 -Poprawna odpowiedz zdobywasz 3 punkty Zdobywasz (niestety nie wiem co tutaj...) punktów Nie potrafię jednak zrobić aby $wynik podawała liczbę zdobytych punktów, oczywiscie liczba punktów zależna jest od poprawnych odpowiedzi na dane pytania, czyli np z przykładu powyżej 2+0+3+3 = zdobywasz 8 punktów Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.... Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
na samym poczatku $wynik ustawiasz na 0 a potem przy kazdym echo, ze zadanie ok, zwiekszasz ten wynik o zadaną liczbe punktow. w czym tu problem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:09 |