![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Szanownych Forumowiczów!
Mam formularz z polami checkbox (produkty do wyboru) i text (ilośc sztuk). Udało mi się (z nieocenioną pomocą przyjaznych ludzi) zbudować go tak, że wysyła na mojego maila oraz na "stronę dziękującą" tylko te punkty z 'checkbox' ( w tym wypadku produkty), które zaznaczył użytkownik. Niestety, nie mogę dojść, w jaki sposób zrobić to samo z polami 'text'. Tzn. tak, żeby w "stronie zwrotnej" i mailu pokazały się tylko produkty z 'checkbox' wraz z podaną ilością sztuk. W jaki sposób mogę wykonać takie coś? Podkreślam, że jestem jasnozielony z PHP:( Może gdzieś mogę poczytać o takich przypadkach? Dziękuję z góry za wszelkie podpowiedzi i wskazówki! html:
php:
Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 13 Dołączył: 13.08.2008 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jakoś tak... Pisałem z głowy, nie koniecznie musi działać - sprawdź. Ten post edytował WojtasSP320 1.10.2008, 11:15:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję Wam Panowie wielce!
Pozostaje tylko ta kwestia z mailem wysylanym do mnie (wraz z tymi danymi). W jaki sposob trzeba to polaczyc? Wybaczcie, ale ja naprawde patrze na kod PHP, jak krowa w niemalowane wrota... PS.Niebawem rozpoczynam glebsza nauke, ale akurat teraz wyskoczylo mi takie cos, co musze dodac do stronki i klapa. Zanim do tego dojde podczas nauki z ksiazek, to troche minie:( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 13 Dołączył: 13.08.2008 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej jak się da (możesz wypisać po kolei wszystkie pola $_POST['produkty'][] i $_POST['sztuk'][], żeby to jakoś wyglądało)... Ten post edytował WojtasSP320 1.10.2008, 12:27:21 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc WojtasSP320, ale chyba coś źle robię, bo u mnie to nie działa. Jestem za tępy w PHP. Po wysłaniu formularza, w przeglądarce pojawia mi sie takie coś:
Kod Array ( [email] => [produkty] => Array ( [0] => produkt1 [1] => produkt2 [2] => produkt3 ) [sztuk] => Array ( [0] => 15 [1] => 5 [2] => 9 [3] => [4] => [5] => ) [wiadomosc] => [envvariable] => date_stamp ) Nie ma tutaj działu "żłobek"? ![]() Ten post edytował varulven 1.10.2008, 13:04:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:03 |