![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam prosty skrypt ktory wyswietla mi na stronie zawartosc serwera. i mam dwa pytania. bo on mi wyswietli albo zawartosc katalogu ktroy znajduje sie tam gdzie ten skrypt wtedy np mam $path = "folder/"; albo jezeli napisze tak $path = "."; to wyswietli mi zawartosc katalogu w ktorym jest ten skrypt a ja potrzebuje wejsc do katalogu ktory znajduje sie w katalogu glownym serwera a ni tam gdzie ten skrypt sie znajduje. wiec jak musze napisac $path = "? ![]() a drugie pytanie co oznacza ta linijka?? if($file == "." || $file == ".." || $file == "index.php" ) Kod <? [color="#ff0000"] $path = ".......";[/color] $dir_handle = @opendir($path) or die("Unable to open $path"); while ($file = readdir($dir_handle)) { if($file == "." || $file == ".." || $file == "index.php" ) continue; echo "<a href=\"$file\">$file</a><br />"; } closedir($dir_handle); ?> dzieki z gory tak napisalem ale mi wywala blad ze <form....> jest zle Kod $path = "a"; $login="login"; $haslo="haslo"; <form action="path" method="get"> <input type=\"text\" name=\"login\"> <input type=\"text\" name=\"haslo\"> <input type=\"submit\" name=\"path\"> </form> // Open the folder $dir_handle = @opendir($path) or die("Unable to open $path"); // Loop through the files while ($file = readdir($dir_handle)) { if($file == "." || $file == ".." || $file == "index.php" ) continue; echo "<a href=\"$file\">$file</a><br />"; } // Close closedir($dir_handle); nie wiem czy to dobrze co napisalem. chce zeby pojawialo sie pole tekstowe login ponizej haslo, potem zatwierdzam i wchodzi na path. tego path jeszcze nie napisalem ale path to jest konkretny katalog a potem katalog o nazwie "login" i jak sie zatwierdzi to wchodzi na serwer i wyswitla mi na stronie zawartosc katalogu o nazwie "login" ok? Ten post edytował marcin_sobota 30.09.2008, 18:55:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:35 |