![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, to znowu ja. Tym razem mam problem taki: Mam formularz w którym pojawiają się pola tekstowe jeżeli checkbox w danym wierszu jest zaznaczony. Jeżeli go odznaczymy a później zaznaczymy jeszcze raz pokazuje nam się stara wartość. Da się jakoś wyczyścić zawartość tego pola tekstowego przy odznaczeniu checkboxa? Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś mi podpowiem Mój kod który zawiera ten formularz wygląda tak:
P.S. tak, zdaję sobie sprawę, że wsadzanie div'a w komórke tabeli to bluźnierstwo i w ogóle katastrofa, ale nie o tym mowa. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ładniech chyab wygląda co nie ? ![]() no a żeby czyścić pole typu text możesz si odwołać przez value tak jak robisz z display tego div'a ![]() Kod document.getElementById('jakisid').value = this.checked ? 'jakas poprzednia wartosc' : ''; przez te dwukropki powcinało troche rzeczy :| Ten post edytował melkorm 30.09.2008, 14:27:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś muszę się temu poprzyglądać dłużej, bo jak na razie to ledwo kumam. Jestem cienki strasznie z tego typu zabiegów.Poza tym dzięki
![]() Ten post edytował Marr 30.09.2008, 14:36:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy o to chodziło, ale tu prosty przykład, który czyści inputa gdy checkbox jest zaznaczony:
|
|
|
![]()
|
|
kurcze coś mi nie idzie. Mogę dać w onClick dwie akcje? Bo w checkboxach mam:
Kod onclick="document.getElementById('.$wynik['id'].').style.display = this.checked ? \'block\' : \'none\'; this.form.elements[\'mnoznik[]\'].disabled = !this.checked" a chcę dodać tak jak napisał Melkorm: Kod document.getElementById(\'jakisid\').value = this.checked ? \'\'; i jak dodam to na początku onclicka mojego to wszystko przestaje działać ;/ need some help... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zrób odniesienie do funkcji jakiejś, zrób funkcję i w niej te 2 działania daj i już
![]() |
|
|
![]()
|
|
taaa tylko jak ktoś jest tępy z js'a to nawet z tych dwóch akcji jednej funkcji co ma rece i nogi nei zrobi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:54 |