![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Kiedyś zetknąłem się z artykułem Anakina (jeszcze w domenie php5.pl, która teraz przekierowuje na php.pl), jak zrobić podgląd obrazu wybranego w inpucie file. Niestety ten zniknął. Metody typu: pobieranie value z inputa i doklejenie na początek stringa file:/// nie działają, jak widzimy w DOM elementu znajduje się tylko basename obrazu (bez ścieżki, tylko nazwa pliku). Można to wykonać za pomocą javascript, czy muszę ewidentnie wykonać to we flashu? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem i nie wiem czy to działa, ale:
http://www.dmxzone.com/ShowDetail.asp?NewsId=4120 ![]() -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie działa =] value z pola input type image posiada tylko nazwę pliku, więc żadne file:/// Ci nic nie pomoże.
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:06 |