![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak. Na localhoscie [WAMP server], wszystko poustawiane (mod_rewrite, xsl), instaluje z pear Symfony. Gdy już jest wszystko zainstalowane, chce oczywiście stworzyć nowy projekt, więc przechodze z linii poleceń do folderu /www w WAMPie i gdy chcę utworzyć projekt za pomocą:
Kod symfony init-project xxx dostaje: Cytat(cmd) Nazwa 'symfony' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy. No to myśle, żeby dać plik symfony do /WINDOWS/system32 Robię tak i próbuje. W zamian dostaje: Cytat(cmd) Nazwa 'php.exe' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy. Cóż za niewdzięczny winshit, no dobra, jadę dalej i przełaże do /bin/php/php5.2.6 i z tamtąd odpalam: Cytat(cmd) A project named "xxx" already exists in this directory. Boże, w końcu coś normalnego, ale jaką nazwe projektu bym nie wpisał, to i tak niby to już tam jest. Poza tym, to ja chce mieć ten projekt w ~/www a nie gdzie indziej. Przy instalacji podpierdałem się http://trac.symfony-project.org/wiki/Docum...Running-Symfony Z góry dzięki za pomoc ![]() Ten post edytował jareeny 30.09.2008, 13:15:40 -------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:01 |