![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteRule ^en/informacje_prasowe.php?r=([0-9]{4})&m=([0-9]{2})/?$ cp.php?lang=en&action=inf_pra&r=$1&m=$2 [QSA,L] RewriteRule ^informacje_prasowe.php?r=([0-9]{4})&m=([0-9]{2})/?$ cp.php?lang=pl&action=inf_pra&r=$1&m=$2 [QSA,L] RewriteRule ^en/informacje_prasowe.php/?$ cp.php?lang=en&action=inf_pra [QSA,L] RewriteRule ^informacje_prasowe.php/?$ cp.php?lang=pl&action=inf_pra [QSA,L] mam taki kod w .htaccess. lecz gdy wpiszę np: /informacje_prasowe.php?r=11111&m=322f nie wyświetla mi błędu 404:/ tylko normalnie stronę:/ Jak to napisać poprawnie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie rozumiesz jak działa flaga QSA.
Kod RewriteRule ^informacje_prasowe.php$ cp.php?lang=pl&action=inf_pra [QSA] Do linku możesz dokleić cokolwiek, wszystko po ? będziesz mógł odczytać poprzez _GET jak w zwykłych linkach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok usunąłem wszędzie QSA lecz nadal mam to samo :/
ponieważ chcę aby wzorzec zakładał tylko zmienne r,m inne zmienne nie będa podawane. Jak to napisać zeby działało? Bo chcę, żeby działały tylko te 2 teguły, z get (r,m) albo bez (tlyko lang) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:45 |