![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam przykladowo taki kod strony.
I teraz chodzi mi o to jak zrobic, by w przypadku gdy na danej postronie nie umieszczam lewego bloku, blok srodkowy sie automatycznie rozszerzal by zajmowal tez obszar "wczesniejszego" bloku lewego?? Jak probuje z roznymi width: auto itd ... to zawsze srodkowy blok sie rozpycha i powoduje spadniecie prawego bloku pod wszystko. Kombinowal juz ktos kiedys z czyms takim ? P.S. Zapomnialem dodac, ze szerokosci bloku prawego i lewego sa stale ustalone. Ten post edytował R2D2 29.09.2008, 22:40:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuję poczytać o właściwości CSS o nazwie float, na pewno Ci wystarczy.
Pozdrawiam Cezar708 PS: podobny przykład zastosowania pokazałem tutaj: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=77...st&p=399009 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra spoko .... ogarniam float itd... problem jest w tym, ze jak dla bloku lewego i srodkowego daje float: left, a dla bloku prawego float: right nie wiem jak (pamietajac, ze prawy i lewy blok maja stala szerokosc - np. 22%) zrobic by blok srodkowy automatycznie sie dostosywal z szerokoscia, czyli jka usuwam blok prawy to blok srodkowy sie rozciaga zajmujac jego miejsce i analogicznie z blokiem lewym.
P.S. ten drugi link to nie wiem do czego mi dales ![]() ![]() Np. mamy takiego css'a
P.S.2 Dobra troche ogarnalem. Dziala mi pod IE, ale pod FF i Opera nie ![]() A zmienilem poprostu kolejnosc kodu: teraz tylko jak ogarnac temat w FF i Operze, bo w nich srodkowy div idzie pod wszystko. Ten post edytował R2D2 29.09.2008, 23:54:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powodzenia -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
dobra dzieki ... zawartosc srodka cos mi rozwala to w FF i Operze... ale nie jest idealnie, ale smiga tylko trzeba wiecej porzezbic w css'ie. Dzieki.
mozna zamknac ![]() Ten post edytował R2D2 30.09.2008, 13:30:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 19:24 |