![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam i szukam i na razie bez rezultatu. Potrzebuje stworzyć klasę, która będzie z podany link validował pod kątem poprawności (kanał RSS) oraz potem parsował i wrzucał do bazy w formacie [link] [title] [desc]. Więc albo załatwiam wszystko za jednym razem, albo w dwóch krokach. Jeśli może mi któś podpowiedzieć, może naprowadzić na odpowiedni tok myślenia to byłbym wdzięczny. P.S. Czy jest to wogóle możliwe (mam na myśli zapis danych z xml do bazy) po podaniu linka, pod którym kryje się nieznana mi struktura pliku xml? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Szukam i szukam i na razie bez rezultatu. Potrzebuje stworzyć klasę, która będzie z podany link validował pod kątem poprawności (kanał RSS) oraz potem parsował i wrzucał do bazy w formacie [link] [title] [desc]. Więc albo załatwiam wszystko za jednym razem, albo w dwóch krokach. Jeśli może mi któś podpowiedzieć, może naprowadzić na odpowiedni tok myślenia to byłbym wdzięczny. P.S. Czy jest to wogóle możliwe (mam na myśli zapis danych z xml do bazy) po podaniu linka, pod którym kryje się nieznana mi struktura pliku xml? A widziałeś http://phpxmlclasses.sourceforge.net ? ;> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:33 |