![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiem czy to pytanie bardziej nie pasuje do przedszkola, ale zaryzykuje... Mam problem... Pisze w php od dluzeszego czasu, ale to raczej amatorka - moja wiedza to raczej php4 i ostatnio cos piszac, wkurzylem sie na pisanie strukturalne, bo mozna sie pochlastac... Serwery na ktorych stoja moje skrypty to w 6 na 8 przypadkach php4. Pytanie jest takie - na jaki sposob pisania sie najlepiej przesiasc? Nie pisalem jeszcze obiektowo w php, choc mialem z nim stycznosc. Jesli chodzi o php4, podobno obiektowe kuleje (choc nie wiem czy to prawda), wiec co? Na funkcjach? Moze jakis framework? Moze nie bawic sie w php4, tylko uczyc sie pod php5, choc slyszalem o php6. W php5 - tak samo - obiektowo? na frameworkach? cos innego? Moze ktos napotkal w internecie wskazowki, ksiazki, jak pisac strone? W ksiazkach do tej pory nie znalazlem przydatnych wytycznych i raczej robie to 'na czuja' - niby dziala, ale moze da sie lepiej, prosciej, wydajniej... Przyznam ze staram sie napisac kawalek cmsa, na ktorym bede mogl dalej oprzec swoje strony. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:11 |