![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam dwa pliczki
aktualności.php i news.php aktualnosci.php wyswietla skróty 10 ostatnio dodanych do bazy newsów na stronie includuję poprostu ten plik w pliku index.php natomiast pliczek news.php wyświetla pełną zawartość newsa. i wszystko niby gra tylko cała zawartośc newsa wyświetla mi się w nowym oknie najlepszym rozwiązaniem było by zapewne połączenie tych 2 plików w jeden i includowanie go w konkretnym divie na stronie głównej w pliku index.php tylko nie udaje mi się połączyć ich 2 w jeden z zachowaniem ich poprawności działania proszę o pomoc plik aktualnosci.php
plik news.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik index.php:
|
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok połączyłem te pliki i dodałem instrukcję if w zależności od zmiennej wykonuje się ta funkcja co trzeba jest link aktualności i on działa ale jest pewien problem nie wiem jak skonstruować przy czytaj więcej aby działał wyświetlając całego newsa. Tutaj już chyba ma być jakiś link z dwoma zmiennymi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Spirit86 29.09.2008, 16:18:54 |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
niestety nie działa chyba się nie zrozumieliśmy wyjaśnię jeszcze raz link aktualności działa i wyświetla mi skrót 10 najnowszych newsów pod każdym z tych newsów jest link czytaj więcej, który nie działa i nie wiem jak to ugryźć gdyż ten link powinien uruchamiać zarówno funkcję news, ktora jest odpowiedzialna za wyświetlenie całego newsa oraz powinien zawierać informację z numerem id newsa, którego chce wyświetlić funkcję już miałem zrobioną ale nie wiem jak zrobić tego linka.
dokladnie chodzi o to miejsce: a href="nowe.php?news/id='.$rekord[0].'" Dzięki za dotychczasową pomoc i proszę o jeszcze :-) |
|
|
![]()
|
|
a href="nowe.php?id='.$rekord[0].'"
albo index.php (nie wiem jak sie nazywa ten plik, który tworzysz). niepotrzebne było tam ?news/id |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
no tak miałem zrobione ale niestety po kliknięciu na ten link nic się nie dzieje przeładowuje sie tylko strona nie wywołuje się funkcja "news"
|
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował Spirit86 29.09.2008, 17:05:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:31 |