![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z czysczeniem formularzy:) Ponizej jest formularz sluzacy do shoutboxa.... dodalem funkcje fokus ale te czyszczenie po wyslaniu mi nie wychodzi... prosze o pomoc
poprawilem cudzyslowy i dodalem </form> Ten post edytował gylopl 28.09.2008, 20:01:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. brak zamknięcia form.
2. name="tresc" (popraw sredniki na cudzyslowia) 3. hm formularz powinien sam sie czyscic ;] daj mzoe value="" , ale sądze że nie w tym tkwi problem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 28.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie rozumiem Twojego problemu... chodzi Ci o czyszczenie pola 'tresc' po wyslaniu juz wiadomosci?
Najlepiiej jakbys dal linka do shoutboxa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 13 Dołączył: 13.08.2008 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o co ci chodzi, ale do czyszczenia formularzy służy
albo jesli chodzi o JS to document.nazwa_formularza.nazwa_pola.value=''; np:
tylko muszisz dodać atrybut name do twojego <form> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz to wrzucić do funkcji fokus(), aby się wywołało przy załadowaniu. -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 13 Dołączył: 13.08.2008 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz to wrzucić do funkcji fokus(), aby się wywołało przy załadowaniu. Albo wrzuć to do body onLoad=""; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 28.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh dopiero teraz widze co sie świeci...
Kod <form method="POST" action="shoutbox.php" target="box"> dlatego 'onLoad' nic nie da bo szkielet z formularzem nie przeładowywuje sie ... ja bym dał takiego submita (zamiast aktualnego): Kod <input type="submit" value="Wyslij" id="submit" onClick="javascript:document.getElementById('shout').value = '';" /> Ps. swoją drogą peirwszy raz widze taki 'target'... to imo nie jest dobry sposob. ![]() Ten post edytował rinz 28.09.2008, 22:02:46 |
|
|
![]()
|
|
ok... jak dzis przyjde ze szkoly to sie pobawie z tym czyszczeniem:)( i dam pomogl)
rinz co miales na mysli z tym targetem i jakie rozwiazanie byloby lepsze:) |
|
|
![]()
|
|
Well, po pierwsze ramki (iframe, frameset itd) z tego co sie orientuje sa przestarzałym elementem, nie lubią ich nawet ludzie od w3.org, po drugie, nowoczesnym sposobem na wczytywanie/wysyłanie danych bez przeładowania strony jest AJAX - znajdziesz sporo frameworkow do tego, wiec zadanie chyba nie bedzie takie trudne
![]() |
|
|
![]()
|
|
zrobilem rinz jak mowiles
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz się bawić w ajaxa, to możesz ściągnąć przykłady tej książki http://helion.pl/ksiazki/ajaphp.htm i chyba w 5 rozdziale był chat ajax
![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
Ops... w takim razie do glowy przychodzi mi tylko takie rozwiazanie (jesli chcemy wyslac kolejna wiadomosc, ponownie aktywujac kontrolke jej zawartosc jest czyszczona), here you go =>
Kod <input type="text" name="tresc" value="" maxlength="255" id="shout" onFocus="document.getElementById('shout').value = '';">
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 14:28 |