![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałbym stworzyć skrypt (podobno w cron'ie jest to proste) który by usuwał zawartośc folderu /home/xxx/folder i kopiował do niego zawartosc folderu z /home/folder_zawartość. I tak co 24 h
Według mnie to trzeba zrobić w następujący sposób - usuwamy folder z /home/xxx/folder - kopiujemy folder z /home/folder_zawartość - zmieniamy nazwe folder_zawartość na folder Jak to zrobić ? nie wiem ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie musisz stworzyć plik PHP, który będzie wykonywał powyższe operacje a potem w Cronie odpalał ten plik raz na 24h :]
-------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiązany
rm -rf /home/xxx/folder_do_usunięcia && cp -rf /home/folder_z_zawartościa /home/ścieżka_do_kopiowania && mv /home/xxx/folder_zawartosc /home/xxx/nazwa_folderu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:59 |