![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem. Tworzę system dodawania/edycji artykułów w panelu admina. I sprawa wygląda tak: CMS jest oczywiście w głównym katalogu, artykuły w katalogu /teksty a panel admina w katalogu /admin Jest też katalog (agregat) obrazków o nazwie /images W nim są zawarte wszelkie obrazki potrzebne do niektórych części strony, do artów, newsów itp... I teraz tworząc Artykuł podaje pośrednią ścieżkę do obrazka czyli /images/coś_tam.jpg Zapomniałem dodać że korzystam z TinyMCE więc jest możliwy podgląd obrazków od razu z poziomu jego pisania. Niestety różnica ścieżek nie pozwala na wyświetlanie tego w panelu admina. Wiem że najprostszym rozwiązaniem było by podawanie bezpośrednich linków, ale tak być nie może. CMS jest tak zrobiony że adres definiuje się w PA i jest on doklejany w trakcie wyświetlania. Czego więc właściwie chce? Chciałbym uzyskać taki efekt że w skrypcie dało by się chwilowo zmienić aktualną ścieżkę na inną. Czyli np przy wyświetlaniu zmienił bym ścieżkę na główną a po zapisie znowu na administracyjną. Jak taki efekt uzyskać? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 14 Dołączył: 13.01.2008 Skąd: Birmingham Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:15 |