![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Podczas pisania strony do obsługi mojej bazy pojawił mi się z pozoru banalny problem ale jakoś nie mogę wpaść na to jak go rozwiązać. Poniżej przedstawiam kody 2 plików php w pierwszym zostaje nadana wartość zmiennej $wlr_Nr_um którą po kliknięciu na link chciałbym przekazać metodą get do pliku 2 i powiedzmy, że na początek wyświetlić. niestety nic się nie wyświetla ![]() 1.php Kod $wlr_Nr_um="przykład"; print( "<tr><td align=center> $wlr_Data_um </td><td align=center> $wlr_Imie $wlr_Nazwisko </td><td align=center><a HREF=umowa.php?um=$wlr_Nr_um> $wlr_Nr_um </a></td><td align=center> $wlr_Taryfa </td></tr>"); 2.php Kod $wlr_Nr_um = $_get["um"]; print("$wlr_Nr_um"); Z góry dziękuje za pomoc. Ten post edytował Doody 27.09.2008, 19:59:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
- zwróć uwagę na " i ' w adresie w atrybucie href znacznika <a> Całość:
Jesli mogę jeszcze coś Ci zasugerowac: - znaczniki pisz małymi literami - wartości atrybutów znaczników zamykamy w "". - zamiast align=center stosuj css: <td style="text-align:center;"> Ten post edytował batman 28.09.2008, 09:14:21
Powód edycji: poprawiłem bbcode
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
@blooregard
Kod Jesli mogę jeszcze coś Ci zasugerowac: popraw bbcode.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
blooregard
Niestety mimo poprawek jakie zasugerowałeś oraz tego, że w adresie parametr "um" jest przekazywany, dajej po wyświetleniu 2.php - nic. ![]()
Powód edycji: poprawiłem bbcode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień $_get na $_GET
rozumiem że ten drugi plik nie nazywa się 2.php jak napisałeś poniżej tylko umowa.php |
|
|
![]()
|
|
Wialkie dzięki
![]() Mała rzecz a cieszy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Fakt, nie zwróciłem na to uwagi, skupiłem się na 1. pliku.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 00:06 |