![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Korzystając ze wskazówek artykułu na http://www.weberdev.com/ViewArticle/Saving-Images-in-MySQL stworzyłem bazę i udało mi się wrzucić kilka zdjęć do bazy. Wszystko działa prawie jak trzeba, problem pojawia się podczas wyświetlania zdjęć:
Zdjęcie się wyświetla ale pojawia się komunikat : Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource Macie pomysł co jest nie tak ![]() Z góry dzięki za pomoc. -------------------- Pozdrawiam
McGoo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ty wsadzasz do bazy... plik oO"
do bazy wrzucasz nazwe pliku otrzymaną z tablicy $_FILE ... bez żadnych fopen itp ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli ? Co sugerujesz zrobić ?
-------------------- Pozdrawiam
McGoo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z czego wnioskuje w zmiennej $Picture masz nazwe pliku to daruj sobie fopen itp bo to nic Tobie nei daje prócz nazwy pliku chyba oO' (szczerze nie mam pojęcia co fopen robi z plikami innymi niż zawierającymi text ;x )
no ale do bazy wystarczy że wrzucisz $Pictures podczym kryje się ścieżka do pliku (?) P.S. nie jest jasnowidze by wiedzieć co kryje się pod zmiennymi ;] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wcześniejszy kod wygląda tak :
Zgodnie ze wskazówkami z http://www.weberdev.com/ViewArticle/Saving-Images-in-MySQL tak właśnie powinno wyglądać. -------------------- Pozdrawiam
McGoo |
|
|
![]()
|
|
Mój błąd za który przepraszam - nie wiedza czasem mi doskwiera
![]() Otóż tak się da i nie rozważając czy tak jest dobrze x/ źle czy optymalnie błą leży w 1 linijce:
zmień to na:
I powinno zadziałać. edit -> literówka. I zamiast tego:
daj:
Ten warunek także nei zadziała :
daj:
Ten post edytował melkorm 27.09.2008, 21:06:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nadal : Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource
-------------------- Pozdrawiam
McGoo |
|
|
![]()
|
|
nawet po wyedytowanych zmianach w moim poście ? Jeżeli tak wklej / update'tnij obecny kod ;]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, wprowadziłem zmiany pomogło
![]() Wielkie dzięki za pomoc ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam
McGoo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:42 |