![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 2 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie czy ktoś napisał taką funkcje która porównuje daty. Przykład
porownaj(data1,data2, "yyyy-MM-dd") która zwraca true badź false może jest już w JS a ja o tym nie wiem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No pewnie
Kod function porownaj(data,data2,ciag)
{ alert('Ale jak do k.... nędzy porównać datę? Może napiszesz o co DOKŁADNIE chodzi'); return false; } Ten post edytował wookieb 27.09.2008, 13:32:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 2 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np jeśli pierwsza jest większa to zwraca true a w przeciwnym razie false
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja coś w ten deseń napisałem z tym że u mnie data musiała być pomiędzy.
Ale ogólnie jest to nic trudnego. http://www.w3schools.com/jsref/jsref_parse.asp zamieniasz obie daty na format podany w przykladzie parsujesz na liczbe milisekund a poźniej to już chyba sobie poradzisz z porównaniem wyników -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
No pewnie Kod function porownaj(data,data2,ciag) { alert('Ale jak do k.... nędzy porównać datę? Może napiszesz o co DOKŁADNIE chodzi'); return false; } Powstrzymuj się od takich komentarzy. Jeśli nie wiesz co napisać, to najlepiej nic nie pisz. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.08.2025 - 11:27 |