![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
jestem dość świeży w tym temacie, latexem zacząłem się bawić dopiero wczoraj, interesuje mnie mozliwosc kompilacji tex do html, tak jak to odbywa sie tutaj, http://hutchinson.belmont.ma.us/tth/mml/ttmmozform.html jest problem poniewaz chcialbym to wykorzystać na swojej stronce (tzn. pisalbym kod latex a po kliknieciu na drugiej stronce tworzylby mi sie dokument html), czytałem to i tamto ale dalej nie za bardzo wiem jak sobie z tym tematem poradzić, Na tej stronce jest cos do sciagniecia ale niestety nie za darmo wiec troszke cykam sie z trwonieniem pieniedzy, z góry DZI(Ę)K ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to wykonać za pomocą polecenia
jlatex2html -dir katalog_docelowy plik.tex Tylko, że musisz do tego dorobić jakiś styl, bo efekt nie jest najlepszy np. http://www.stardust.webpages.pl/files/handbook/tmp-en/ |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie za bardzo zrozumialem twoją odpowiedź..
Mógłbym prosić bardziej łopatologicznie? hmm chciałbym stworzyć boxa w którym wpisywałbym strukturę latex'a, a po kliknieciu ok, aby pojawiały mi się wzory, x itd. Mam rozumiec że do tego nie jest potrzebny soft? Interesują mnie zagadnienia zwiazane z latexem online pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy jest jakiś konwerter latex->html napisany w PHP. Kiedyś szukałem i znalazłem jlatex2html, który wydawał mi się najbardziej dopracowany. jlatex2html jest dostępny na wielu systemach Linuksowych/Uniksowych, więc wystarczy zapisać tekst do pliku na serwerze, uruchomić jlatex2html i wyświetlić wynik. Wydaje mi się to prostym rozwiązaniem. Chyba, że chcesz napisać własny konwerter
![]() |
|
|
![]()
|
|
dzieki za odpowiedź, hmm zauważylem że ten sposob o którym napisałem, wykorzysstuje serwis matematyka.pl no i mam tez przyklad z linka ktory podalem wczesniej, bede jeszcze kombinowac
DZIK i pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.08.2025 - 07:18 |