![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem z logowaniem. Mam skrypt i łączy sie z bazą i mam napisane zalogowanie niemozliwe. Moze ktos z was zna przyczyne. Baze dobrze skonfigurowałem nazywa sie serwis. A create table values konto i jest login i hasło w bazie. To skrypt:
Kod <?php session_start(); if(isset($_POST['login']) && isset($_POST['haslo']) && isset($_POST['mail'])) { $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; $mail = $_mail['mail']; } $db = new mysqli('localhost', 'root', '', 'serwis'); if (mysqli_connect_errno()) { echo ' Blad polaczenie z baza danych'; exit; } $zapytanie = "SELECT * FROM konto WHERE login='$login' AND haslo='$haslo' AND email='$mail' "; $wynik = $db->query($zapytanie); if($wynik->num_rows > 0) { $_SESSION['prawid_uzyt']= $login; } $db->close(); ?> <html> <body> <h1>Strona główna</h1> <?php if(isset($_SESSION['prawid_uzyt'])) { echo 'Użytkownik zalogowany jako: '.$_SESSION['prawid_uzyt'].'<br />'; echo '<a href="wylog.php">Wylogowanie</a><br />'; } else { if(isset($login)) { // jeżeli próba logowania była nieudana @ echo 'Zalogowanie niemożliwe.<br />'; } else { // nie było próby logowania lub nastąpiło wylogowanie echo 'Użytkownik niezalogowany.<br />'; } } ?> <br> <a href="tylko_czlonkowie.php">Część członkowska</a> </body> </html> tutaj baza danych Kod create table konto
( login char(100) , haslo char(100) , mail char(100) , imie char(100) , pseldo char(100) ); Ten post edytował Rafal_new_PHP 26.09.2008, 22:22:20 -------------------- www.Pocwiczmy-razem.net
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 15:51 |