![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-GOSC- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam taki skrypt autoryzacji panelu logowania:
i chciałbym jakoś aby po zalogowaniu przechować jakoś zmienną która będzie trzymała ID zalogowanego użytkownika ( $row['id'] ) i chcę aby był dostęp do tej zmiennej na całej stronie, nie wiem jak to zrobić, może któs pomóc? próbowałem zrobić cos takiego: po kodzie: $_SESSION['zalogowany'] = 1; dodać : $_SESSION['nick'] = $row[id]; lecz niestety nie działa a mi nic innego nie przychodzi do głowy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a setcookie nie mozesz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 13 Dołączył: 13.08.2008 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj na początku każdej strony w serwisie
i po sprawie (bez tego $_SESSION['xxx'] nie będzie działać) i dalej robisz tak jak chciałeś. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób to co wyżej Ci pan Wojtas mówi i zabezpiecz skrypt przed SQL Injection
-------------------- Amentis dolet!
Deus et patria! » Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 1 Dołączył: 11.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze rob walidacje tego co wprowadzasz, napewno podawanie bezposrednio z POST do zapytania nie jest delikatnie mowiac dobrym roziwazaniem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.08.2025 - 22:57 |