![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zmienne formatu np.
I teraz w petli chce wpisać te elementy do tablicy indeksowej
I nie wiem dlaczego nie wchodza mi te wartości tylko tworzy sie tablica z pustymi wartościami. A jesl w samej pętli zrobie echo ${'xx_'.$i} to wartosci normaleni wyswietla. Probowałem też tak:
wówczas zapisuje mi tablice jakas w tablicy i wogole ogolna kaszana jest w indeksach. Narazie rozwiązałem to łopatologicznie wpisując tak:
Tak tablica jest stworzona ok ale nie chce takiego rządku długiego robic tym bardziej ze tych zmiennych troszke jest. p.s. Oczywiście przedstawiłem ten kod tylko symbolicznie , jest on w innej formie w aplikacji, ale idea jest ta sama wiec jak mogłem to uprościłem zapis by było latwiej znaleźć przyczyne nie zapisywania sie wartosci do tablicy. Pozdro haryb Ten post edytował haryb 26.09.2008, 18:20:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast zmiennych $rr_2 radził bym używać tablicy np. $rr[2]
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienne niestety musza zostać w takiej formie jakiej są sa one juz wykorzystane w bardzo dużej ilości plików i zmiany formatu nie wchodza w gre.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to pobaw się z pętelką ;]
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma problemu z pętla tylko zapisem do tablicy!
Wie ktoś dlaczego sie nie wpisują te wartości do tablicy? i jak to obejść w inny sposób niż ja zrobiłem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż, sprawdziłem na PHP5 Twój kod i wyświetla się ładna tablica:
tylko że raczej powinieneś użyć nieco zmodyfikowanej instrukcji z wykorzystaniem array_push. Proponuję
w wyniku czego wychodzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem problem ?
ale moze w ten sposob
Ten post edytował mrok 26.09.2008, 18:48:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
*edited*
=> poprawione kolegi ![]() ![]() oO' ;p Woops ![]() ![]() Ten post edytował melkorm 26.09.2008, 18:58:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Serwer jest postawiony na php4 i to tez może mieć znaczenie, ale posprawdzam.
Te powyższe z rozwiązanie to tak samo jak pisałem w pierwszym poscie działąją ale załóżmy ze tych zmiennych jest z 30, nie chce robic takeigo dlugiego ciagu i zawsze powielac nazwa_tablicy[]=... dlatego bardziej bylo by stosowane rozwiązanie nazwa_tablicy = array(zmienna,zmienna...) ale nie dziala u mnie tak, możliwe ze pod php4 to nie ruszy. pozdro haryb Ten post edytował haryb 26.09.2008, 19:49:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 23:34 |