![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi ogólnie o system do dema pewnego CMS'a. Mówiąc bardziej szczegółowo chciałbym otrzymać skrypt który by robił tak:
- usuwał zawartość bazy xxx - wgrywał co 24 godziny zrzut zapisany w postaci pliku xxx.sql który znajdowałby się w /home/.../public_html/xxx.sql Mam dostęp do crontaba jednak sam jestem w nim że tak powiem ciemny więc i skrypt do crontaba będzie potrzebny Piszę ten post nie po to by uzyskać odp w stylu użyj tej i tej funkcji ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewiele ma to wspólnego z programowaniem obiektowym nie uważasz?? podaj więcej szczegółów masz dostęp do basha?? czy musi być w php? w plik cron a crontab w linuxie to dwie różne rzeczy.
-------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 4 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Piszę ten post nie po to by uzyskać odp w stylu użyj tej i tej funkcji. To po co? W takim razie chyba chciałbyś zlecić komuś taki skrypt... Chyba że znajdzie ktoś z dobrym sercem i wolnym czasem. Tylko wtedy i tak temat jest w złym dziale. -------------------- Albi's Jogger - z pamiętnika młodego programisty
Orodlin Team Member |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Co to ma do programowania obiektowego? Patrz na przyszłość gdzie piszesz posty.
Przenoszę na Przedszkole. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok przepraszam za pomyłkę. Tak to nie jest crontab a cron. Do basha dostępu nie mam, dostęp mam przez cpanel do cron'a.
może jednak ktoś pomoże ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno wystarczyć jak dasz w cronie zadanie które będzie odpalało się co 24h (w cpanelu pewnie jest jakiś kreator, nigdy nie używałem) który uruchomi coś takiego:
Kod 'mysql -h[host] -u[user_bazy] -p[haslo_do_bazy] [baza_danych] < [sciezka_do_pliku_sql] czyli np.: Kod 'mysql -hlocalhost -ulogin -phaslo moja_baza < /home/costam/public_html/xxx.sql przy czym w pliku xxx.sql dodajesz linie które usuną każdą tabelę lub ją przeczyszczą przed wrzucaniem demo wartości. Czy o takie coś chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Ok i ostatnia prośba to samo tylko to plików czyli kopiuje folder z xxx/xxx do xxx/xxx przedtem usuwając poprzedni
Ten post edytował spec8320 28.09.2008, 12:53:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.tuxfiles.org/linuxhelp/dirman.html
Po prostu odpalasz cronem prosty skrypt shellowy (lub ew. może być skrypt php z użyciem shell_exec()) w którym będą wykonywać się poszczególne komendy - usuwanie, a potem kopiowanie odpowiednich plików.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:45 |