![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam maly problemik:) otoz nie wiem za bardzo co zrobic zeby sesja trwala 10min:( jak mam stronke
to przed session_start(); mam walnac skrypt? tylko jaki? chodzi o $_SESSION['expire']= time() + 60; ![]() jak mam taki skrypt to sesja i tak trwa i trwa:( a ktos mi mowil ze mam tak zrobic
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może pomorze manual
używasz zmiennej $_SESSION zanim jest dostępna więc na pewno nie zadziała -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat proste: Robisz w sesji zmienna z czasem ostatniej aktywnosci na stronie. Przy kazdej aktywnosci uruchamiazs skrypt ktory bedzie sprawdzal czy minelo 5 minut od ostatniej aktywnosci i tutaj masz 2 warianty: 1 jak minelo to wylogowujesz usera i niszczysz zmienne sesyjne 2 jak nie minelo to aktualizujesz czas i powtarzasz kroki... taka odpowiedz dostalem od pewnego uzytkownika.... jak mam zrobic ta zmienna sesji z czasem ostatniej aktywnoscni? (czytalem manuala, ale nie bardzo rozumiem sesje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to najlepsze wyjście ale:
*To co teraz napiszę powtarzasz na każdej stronie 1. Sprawdzasz czy istnieje zmienna $_session['czas'] 1a. Jeśli nie to tworzysz ją i zapisujesz do niej aktualny czas... 1b. jeśli tak to: 2. Sprawdzasz czy różnica czasu zapisanego w zmiennej i realnego różni się o 10min. 2a. Jeśli nie to zapisujesz nowy czas 2b. Jeśli różni się o ponad 10 min usuwasz sesję 3. Koniec... Kod(nie sprawdzany):
Ten post edytował ShadowD 25.09.2008, 16:29:38 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
shadow... mam cos takiego, lecz niestety nie dziala;/ gdy sie loguje to odrazu przekierowywuje mnie spowrotem:(
to ma zwiazek chyba z tymi obliczeniami...(do logowania dodalem linijke ktora tworzy session[czas]) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:52 |