![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym się dowiedzieć jak w <div></div> zrobić aby teskt był pod soba a nie koło siebie, nie chce stosować BR bo przecież pracuemy na DIV. Z góy dzięki za pomoc :-) Ten post edytował suchy1 25.09.2008, 12:24:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<br /> ?
Cytat In HTML the <br> tag has no end tag. In XHTML the <br> tag must be properly closed, like this: <br />. http://www.w3schools.com/tags/tag_br.asp Ten post edytował sowiq 25.09.2008, 11:54:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bedzie sie poprawnie walidował ? nawet w formie <br />, bo chyba czytalem na tym forum żeby nie mieszać DIV & BR. Czy się myle ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak bardzo nie chcesz <br/> (osobiście nie widze w tym nic złego. Przecież do tego służy), to wszystkim elementom, które chcesz umieścić jeden pod drugim możesz dać dispaly:block; powinno pomoc.
Natomiast w tym konkretnym przypadku chodzi o menu, które powinno być wykonane w oparciu o znacznik <ul/> co przy okazji załatwia Twój problem. Ten post edytował JoShiMa 25.09.2008, 12:00:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
In XHTML the <br> tag must be properly closed, like this: <br />.
The <br> tag inserts a single line break. - służy dokładnie do tego o czym napisałeś. Podałem Ci linka, mogłeś zajrzeć. @JoShiMa, true ![]() Ten post edytował sowiq 25.09.2008, 12:01:40 |
|
|
![]()
|
|
Jak bardzo nie chcesz <br/> (osobiście nie widze w tym nic złego. Przecież do tego służy), to wszystkim elementom, które chcesz umieścić jeden pod drugim możesz dać dispaly:block; powinno pomoc. Natomiast w tym konkretnym przypadku chodzi o menu, które powinno być wykonane w oparciu o znacznik <ul/> co przy okazji załatwia Twój problem. Pomogło, wiem że mogę użyć <ul> ale wtedy menu się dziwnie przesuwa dlatego skorzytałem z tego i efekt jest taki jaki chciałem. In XHTML the <br> tag must be properly closed, like this: <br />. The <br> tag inserts a single line break. - służy dokładnie do tego o czym napisałeś. Podałem Ci linka, mogłeś zajrzeć. @JoShiMa, true ![]() WIedziałem że trzeba dąc <br /> tylko wydawalo mi się ze <br /> juz sie nie stosuje .. :-) bez komentarza. Dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomogło, wiem że mogę użyć <ul> ale wtedy menu się dziwnie przesuwa dlatego skorzytałem z tego i efekt jest taki jaki chciałem. WIedziałem że trzeba dąc <br /> tylko wydawalo mi się ze <br /> juz sie nie stosuje .. :-) bez komentarza. Dzięki za pomoc. To kwestia wartości padding i margin domyślnych dla <ul/>. To nie o to chodzi, że możesz używac do menu <ul/> po prostu powinieneś to robić. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:55 |