![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam takie cos: CODE oraz [codebox]
oraz [codebox]
oraz [codebox]
Ma to za zadanie wyswietlic polaczonych w jedna calosc kilka obrazkow. Przechodzac przez kolejne strony zaznaczam, ktora czesc chce przeslac dalej lecz w momencie, gdy powinien sie wyswietlic caly obrazek widoczny jest tylko adres strony na ktorej mial sie pojawic ow obrazek. Nie wiem, ale moze jest to spowodowane linkami do katalogow. Wszystkie czesc obrazkow trzymam w C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\moviesite\roz7\images pod odpowiednimi nazwami np cowbody.jpg. GD mam zainstalowane + PHP 5.2.6 + Apache 2.2.9. Mozecie mi pomoc, gdzie mam szukac bledu? Jest to zadanie z ksiazki z 2005 roku wiec moze juz cos jest nie aktualne. Czekam na podpowiedzi. W logach apache mam: [codebox] PHP Warning: imagecreatefromjpeg() [<a href='function.imagecreatefromjpeg'>function.imagecreatefromjpeg</a>]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in C:\\Program Files\\Apache Software Foundation\\Apache2.2\\htdocs\\moviesite\\roz7\\animalcreate.php on line 14, referer: http://localhost/moviesite/roz7/animal3.php Not a JPEG file: starts with 0x42 0x4d [Thu Sep 25 10:41:54 2008] [error] [client 127.0.0.1] PHP Warning: imagecreatefromjpeg() [<a href='function.imagecreatefromjpeg'>function.imagecreatefromjpeg</a>]: 'images/cowhead.jpg' is not a valid JPEG file in C:\\Program Files\\Apache Software Foundation\\Apache2.2\\htdocs\\moviesite\\roz7\\animalcreate.php on line 14, referer: http://localhost/moviesite/roz7/animal3.php do moderatora: Nie moglem edytowac bo wywala blad. Nie dodalem waznej informacji, a mianowicie ze blad ten tyczy sie ostatniego skryptu, a linia tak jak podane. 1 skrypt: animal1.html 2 skrypt: animal2.php 3 skrypt: animal3.php 4 skrypt: animalcreate.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 1.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro
Cytat 'images/cowhead.jpg' is not a valid JPEG file to może coś z plikiem jest nie tak. Podmień plik i sprawdź. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie .jpg sa chyba poprawne, tzn otwieram je i moge je normalnie ogladac. Kazdy z nich ma 100px szerokoscie i 200px wysokosci.
Zauwazylem literowke w ktorej brakuje literki "C" podczas wyboru sciezki do plikow - normalnie jest ona na swoim miejscu. W kazdym badz razie dzieki za checi i czekam na dalsze podpowiedzi! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz dla testu obrazki do GIF i użyj na próbę imagecreatefromgif() - może masz coś źle z obrazkiem, np. zamiast RGB - CMYK, albo coś z paletą kolorów.
|
|
|
![]()
|
|
Witam!
Oczywiscie jak zwykle problem byl mniejszy niz mial byc. Mianowicie ostatnia zmienna byla zle nazwana imagejpeg($image); zamiast imagejpeg($new_animal); Bledy w dzienniku sa dalej, ale nie wplywaja znacznie na efekt (zamienilem na *GIF i bylo bez bledow wiec wczesniejsza rada byla pomocna) dziala ... mozna zamknac ... dzieki za pomoc ! saren_as |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:10 |