![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taką funkcję, która parsuje plik xml. Probvlem w tym, że wszystkie znaki zapisywane są przy uzyciu kodowania UTF-8. Ustawiając na w p[rzegladarce strone kodową UTF-8 (z menu prawego klawisza) pokazują się poprawnie polskie literki.
Wiem, że funkcja iconv() służy do zmiany kodowania, jednak nie chce zadziałac. Mam również swoją funkcję zmiany znaków:
Czy funkcją iconv() mozna zastąpić tą przygotowaną przezemnie? będze wydajniejsza? Będe bardzo wdzięczny za wszelkie wypowiedzi. ------------------- EDIT ---------------- Funkcji iconv próbowalem, jednak coś nie działa:
Ten post edytował kukix 25.09.2008, 00:26:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A plik masz zapisany w ANSI czy w Unicode? Ten w ktorym znaduje sie parser?
Ten post edytował deirathe 25.09.2008, 11:15:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, najpierw wczytaj plik, przekonwertuj go iconv, stworz domdocument i ustaw kodowanie iso, wczytaj dane do domdocument i dopiero sparsuj powiedz czy dziala, jezeli nie to ja sprobuje zadzialac troszke pozniej
Ten post edytował deirathe 25.09.2008, 11:21:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, najpierw wczytaj plik, przekonwertuj go iconv, stworz domdocument i ustaw kodowanie iso, wczytaj dane do domdocument i dopiero sparsuj powiedz czy dziala, jezeli nie to ja sprobuje zadzialac troszke pozniej Tylko, że problem w tym, że cala operacja bedzie wykonywana dosyć czesto i chciałbym wszystko zamiescić w jednym skrypcie... spróbuje zrobić tak jak napisałes.. |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki za fatyge...
u mnie parser wyglada mniej więcej tak:
jak mam połączyć Twój kawałek kodu z moim? próbowalem tak:
---------------- EDIT -------------- Mam problem z testami, bo admin co chwile "blokuje" mi plik parsera chyba jednak zmienie kodowanie wszystkich stron na UTF-8 .. wszedzie zabawa z tym kodowaniem.. AJAX, Xml .. ![]() serwer ledwo parsuje plik 40MB a jeszcze musie kodowaniem sie zajmować... Ten post edytował kukix 1.10.2008, 15:34:57 |
|
|
![]()
|
|
Ja polecam utf-8 i zmiane admina
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 22:39 |