![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hejka, mam taki problem, że jak juz uzytkownik sie zaloguje, to normalnie widzi to co powienien. problem jest gdy uzytkownik odswieza strone - wtedy wydaje sie jakby byl wylogowany, a gdy 2 raz odswiezy strone to jest znowu zalogowany.. dziwne.. czy mozecie mi podpowiedziec jak temu zaradzic?
a przy okazji jak zrobic, zeby zerwac sesje, gdy uzytkownik nie korzysta z systemu np przez 15 minut od ostatniego "klikniecia"? helpka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hejka helpka
żywotność sesji możesz sobie ustawić za pomocą session.cookie_lifetime. jest to napisane w manualu. Cytat session.cookie_lifetime określa długość życia w sekundach ciastka przesyłanego do przeglądarki. Wartość 0 oznacza "dopóki przeglądarka nie została zamknięta". Domyślnie 0. dotyczy to pliku php.ini co do tego odświeżania, to musisz podać więcej konkretów oprócz tych, że Ci się wydaje. np kod PHP edit: 15 x 60 = 900 Ten post edytował hiszpanespaniol 24.09.2008, 12:08:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, ze niby mam w php.ini zmienic ta zywotnosc? a nie w kodzie gdzies?
a jesli chodzi o kod.. to mam takie funkcje :
no i dupka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu są same funkcje. odświeżenie strony gdzie w skrypcie php są same funkcje, nic nie zmieni. miałem raczej na myśli kod w którym wywołujesz te funkcje. no ale domyślam się że chodzi o problem w Twojej funkcji login.
Funkcja ta zapewne wywołuje się przy każdym odświeżeniu strony. Czyli jesli użytkownik jest niezalogowany, to wykonuje się to, co jest w "else" Twojej funkcji. Ten sam użytkownik jeśli odświeży stronę (i pewnie wywoła tą funkcję ponownie), to skrypt wykona to, co jest w "if" tej funkcji, czyli się wyloguje. Musisz jakoś zmienić tą funkcję albo wywoływać ją dopiero po kliknięciu w coś, a nie odrazu ze strony. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
oto moje wywolanie funkcji logujacej - czyli po kliknieciu w przycisk loguje mnie.. a no pozniej po tym mam jeszcze
wlansie zauwazylam, ze mam podobny problem z wylogowywaniem z systemu.. shit.. w kodzie mam
hmm jak temu zaradzic? Ten post edytował la_chica_bonita 24.09.2008, 12:38:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie w tym wszystkim masz session_start()? Bo powinno być na początku każdego pliku, w którym korzystasz z sesji.
|
|
|
![]()
|
|
oto poczatke kazdego mojego pliku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oto poczatke kazdego mojego pliku Głupota.Zastanów się. Piszesz właśnie aplikację i wyłączasz wszystkie błedy, które mają Cię ewentualnie powiadomiść o tym, że coś źle napisałeś. Echhh,... Tak masz pisać. |
|
|
![]()
|
|
co za roznica?
zreszta, nie tym sie teraz martwie.. lecz tym, ze co z tego ze sie wyloguje lub zaloguje skoro po 1 odsiezeniu strony jestem zalogowana badz wylogowana, a po 2 odswiezeniu jestem wylogawana badz zalogowana poprawnie.. bez sensu.. i chociaz szukam bledu nie moge go znalezc.. |
|
|
![]()
|
|
co za roznica? Róznica jest taka, że będziesz pisał na forum głupie tamaty bo nie będziesz świadom tego, że PHP wywala Ci błędy. Jeśli piszesz apliację to tłumienie błędów jest chorym podejściem.Skąd wiesz, że teraz złe działanie nie jest wynikiem jakiegoś błędu skoro wyłączyłes sobie ich wyświetlanie? |
|
|
![]()
|
|
sam jestes chory - nie podoba Ci sie temat to go nie czytaj
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a czy mike napisal ze ty jestes chora? On napisal ze podejscie jest chore, wiec nie obrazaj go.
Zrob to oco cie prosi, to moze sie dowiesz czy masz jakies bledy czy nie. Jak ci nie zalezy na odpowiedzi to mozemy temat zamknac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie atakuję Cię personalnie. Napisałem że podejście jest niezdrowe bo rodzi wiele problemów. Nie chcesz się edukować i nazywasz mnie chorym, choć ja Ciebie tak nie nazwałem.
Zamykam. Chyba nie do końca rozumiesz, że proóbuję Ci pomóc. Obrażanie mnie nie prowadzi do niczego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:00 |