![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam następujący problem, jak wyświetlić jeden konkretny rekord.
Np. w bazie mam tabele: ID | Nazwa | Zawartość 1 | text1 | byw ... Teraz chce wyświetlić zawartość tego pierwszego rekordu o nazwie text1 jak to zrobić ? Wiem ze to dla was będzie banał ale mnie to jak na razie sprawa spore problemy. Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
while dla jednego rekordu ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
while dla jednego rekordu ? Tak żeby kolega kiedyś jak będzie chciał sobie wyświetlić więcej rekordów się nie głowił -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jakiś błąd i nie wiem o co chodzi.
Nabazgrałem coś takiego ale wyświetla mi wszystkie 9 rekordów a nie tylko ten wybrany tzn. 1 Kod $query = "SELECT ID, Nazwa, Text FROM `text strony 2` where ID = 1 "; $result = mysql_query($query); while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {$wyswietl .= ' '.join(' ',$row); } echo $wyswietl; zmieniłem "wartość" na "text" dodałem i nie działa.... tzn wyświetla wszystkie rekordy Ten post edytował ArturEales 25.09.2008, 09:44:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez nie podales nigdzie warunku.
Taki bloczek z WHERE .... edit: FROM `text strony 2` po FROM ma byc nazwa tabeli. czy `text strony 2` tak sie nazywa twoja tabela? Jesli tak, znaczy ze wszystkie rekordy mają ID=1 ![]() ps: nastepnym razem pisz kolejnego posta a nie edytujesz ze nic nie widac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To jak mam to w końcu napisać ?
Kod $query = "SELECT ID, Nazwa, Text FROM `text strony 2`"; $result = mysql_query($query); while( $row = mysql_fetch_array( $query )){ $wyswietl .= $row[ 'nazwa' ] .''. $row[ 'text' ]; gdzie wstawić to where ID = 1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pokaz co sie dokladnie wyswietlilo -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wyskoczył błąd:
Warning: mysql_fetc in Kod $query = "SELECT ID, Nazwa, Text FROM `text strony 2`";
$result = mysql_query($query); while( $row = mysql_fetch_array( $query )){ //błąd $wyswietl .= $row[ 'ID' ].' - '.$row[ 'Nazwa' ] .''. $row[ 'Text' ]; Ten post edytował ArturEales 25.09.2008, 10:00:24 |
|
|
![]()
|
|
kurcze.... zmieniasz za kazdym razem te posty.... nie $query a $result!
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nadal wyświetla wszystkie rekordy
Kod $query = "SELECT ID, Nazwa, Text FROM `text strony 2`"; $result = mysql_query($query); while( $row = mysql_fetch_array( $result )){ $wyswietl .= $row[ 'ID' ].' - '.$row[ 'Nazwa' ] .' - '. $row[ 'Text' ]; } echo $wyswietl; działa ![]() Zrobił zręby wyświetlało mi tylko wartość ![]() Kod $query = "SELECT ID, Nazwa, Text FROM `text strony 2` where ID=1";
$result = mysql_query($query); while( $row = mysql_fetch_array( $result )){ $wyswietl .= $row[ 'Text' ].''; } Ten post edytował ArturEales 25.09.2008, 10:10:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 04:59 |