![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na świeżo nagranym xamppie wrzuciłem sobie moje skrypty. i mam problem, gdyż przez plik .htaccess dostaję błąd 500:/
oto zawartość tego pliku: Kod Options +FollowSymlinks RewriteEngine On RewriteBase /mci/ RewriteRule ^en/?$ index.php?lang=en [QSA,L] RewriteRule ^$ index.php?lang=pl [QSA,L] RewriteRule ^en/po_MCI.TechVentures.php/?$ po_MCI.TechVentures.php?lang=en [QSA,L] RewriteRule ^en/po_MCI.EuroVentures.php/?$ po_MCI.EuroVentures.php?lang=en [QSA,L] RewriteRule ^en/po_MCI.BioVentures.php/?$ po_MCI.BioVentures.php?lang=en [QSA,L] Wiem że na ftp działa normalnie więc to wina ustawień xamppa. Co może być nie tak? i 2ga sprawa: dlaczego strona w xamppie wygląda inaczej niż jak ją na ftp wrzucę - znaczy na ftp jest ok, a na localu np brakuje mi prawej ramki w divie - jakby inaczej szerokość traktował? lub np obrazki są jakby bardziej porozciągane:/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W xamppie standardowo .htaccess jest wyłączony, instrukcja jak włączyć .htaccess:
Otwórz plik apache/conf/httpd.conf, znajdź linijkę Kod #LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so zamień ją na Kod LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so Co do drugiego problemu to Twój problem z divami to nie jest raczej wina serwera. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do divów: jedynie w FF wygląda inaczej:/ IE opera, chrome pokazuje OK:/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:39 |