![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siedze od rana i mecze sie z importem csv do mysql. Jest to wycinek 8GB bazy (wycinek ma 200MB a mniejszy wycinek 8 rekordow).
Nie mam problemu z samym importem co z kodowaniem i jego predkoscia. Przez 2h udalo sie poleceniu: Kod LOAD DATA LOCAL INFILE 'plik z baza' IGNORE INTO TABLE `tabela` FIELDS TERMINATED BY ';' LINES TERMINATED BY '\n'; zaimportowac nieco ponad 1mln rekordow (~50MB). Drugi problem ktory testuje z wycinkiem 8 rekordowym to kodowanie. Plik pierwotnie w kodowaniu cp1250, po obrobce iconv z konsoli linux jest w utf8 co nadal nie pomaga ![]() Po imporcie za pomoca w/w komedy phpmyadmin nadal pokazuje krzaki. Kolumne w ktorej sa polskie znaki ustawialem juz roznie, na utf_unicode, utf_general i cp1250_general - bez efektow. Ma ktos jakikolwiek pomysl na w miare szybki import ktory nie pokrzaczy pliku? -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 14 Dołączył: 13.01.2008 Skąd: Birmingham Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
Zakładam, że kodowanie Ci krzaczy na poziomie skryptu. Z mojej strony proponuję Ci, abyś przekonwertował bazę na utf8-generalci i następnie zaraz po nawiązaniu połączenia z bazą danych wstukał:
Oczywiście, wyjście (czyt: cała strona) musi być w utf8 aby poszło. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wylacz klucze/indeksy na czas importu.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, Zakładam, że kodowanie Ci krzaczy na poziomie skryptu. Z mojej strony proponuję Ci, abyś przekonwertował bazę na utf8-generalci i następnie zaraz po nawiązaniu połączenia z bazą danych wstukał:
Oczywiście, wyjście (czyt: cała strona) musi być w utf8 aby poszło. W zasadzie nie wiem gdzie, sprawdzam w pma. Btw. jaka roznica miedzy general_ci a unicode_ci? Wylacz klucze/indeksy na czas importu. A mozesz rozwinac? -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FOREIGN_KEY_CHECKS=0
i usun wszystkie indexy, a po imporcie je utworz na nowo -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:18 |