![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komputer 1 [serwer,linux] w nim mam zainstalowane apache, mysql itp. do niego podpiety jest internet, wszytko działa.
Komputer 2 [windows, podłączony bezpośrednio skrętką do komputera 1 który udostepnia mu internet] Chciałbym aby w komputrze 2 była widziana strona 127.0.0.1 / localhost z komputera 1. W zasadzie tylko tyle poniewaz chce tesotwać strony pod IE. Próbowałem zrobić vhost, jednak coś nie wychodzi zabardzo do pliku hosts dodałem: Kod 192.168.11.11 strona do httpd.conf: Kod <VirtualHost *> ServerName strona DocumentRoot /var/www </VirtualHost> 192.168.0.1 - jest to adres komputera 1 [linux,serwer] 192.168.0.2 - adres komputera 2 [windows] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie mozesz na kompie z windosem wpisac(w IE) adresu tego serwa?
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Dokładnie tak jak napisał poprzednik, ale z wrzucaniem na serwer jest trochę zabawy. Proponuje zainteresować się MultipleIE's (nie wiem na ile legalne jest używanie tego).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zabierasz się do tego od całkowicie złej strony. Możesz posługiwać się wyłącznie adresami IP, jak doradzili poprzednicy, lecz wtedy nie będziesz mieć pożytku z wirtualnych hostów, gdyż domyślnie dla każdego takiego cudeńka potrzebne są osobne adresy IP. Jeśli natomiast chcesz te wirtualne hosty, pomyśl raczej o wirtualnych hostach bazujących na nazwie (Named Virtual Hosts), które określają to na podstawie nazwy hosta... lecz tu jest kolejny problem. Albo robisz sobie własny system DNS, albo informacje o Twoich domenach musisz umieszczać na każdym z komputerów osobno. Windows w każdym razie na pewno nie będzie widzieć pliku hosts umieszczonego na komputerze z Linuksem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 23:51 |